Takt og tone i HEI Badminton

I HEI Badminton ønsker vi fair play og god opførsel af alle spillere, ledere og forældre. Vær særligt opmærksom på følgende, når I deltager i stævner og turneringer:

Spillerne

  1. Spillerne dømmer på egen banehalvdel, og der dømmes fair.
  2. Hvis man er i tvivl om, hvordan en bold bør dømmes, så fortæller man sin modstander det og spiller bolden om.
  3. Det er ikke tilladt at provokere modstanderen. Hverken ved det du siger, eller det du gør.
  4. Man siger tak for kampen og giver hånd til modstanderen, uanset om man har vundet eller tabt.
  5. Det bidrager til et godt miljø i badmintonsporten, at spillerne er i stand til at glæde sig på hinandens vegne. Uanset hvilket niveau man spiller på, vil man med tiden opleve både at vinde og at tabe.
  6. Lav en HEI-lejr. Placer jer sammen i hallen, og gør det lidt hyggeligt. Det bidrager til en god klubånd og et godt fællesskab.

Ledere og forældre
Til individuelle turneringer er alle konkurrenter. Ledere og forældre bør bidrage til et godt kammeratskab iblandt spillerne og et godt samarbejde iblandt de voksne omkring spillerne. Der kan være mange følelser på spil. Giv børnene og de unge ro til at spille og lære. Hjælp og støt hinanden til at skabe en god stemning.

Hjælp børnene med at afvikle kampene i en god tone og efter reglerne. Det kan du gøre ved at gøre børnene bekendt med reglerne og vejlede om god opførsel. Ledere og forældre skal sidde på bænkene bag baglinien og ikke stå ved badmintonbanens side- eller baglinie.

Coaching
Coaching er tilladt, når den første spiller når 11 point (max 60 sek.) og mellem sættene (max 120 sek.).

Op til U17 må der ikke ydes coaching under kampen og således heller ikke fagter og lignende.

Få hjælp hvis der opstår konfliktsituationer
Hvis du oplever, at der er spillere / ledere / forældre, der i dine øjne ikke opfører sig ordentligt – snyder på stregerne, råber, generer eller lignende, så prøv aldrig selv at løse situationen. Henvend dig ved dommerbordet og få hjælp af arrangørerne til at løse konflikten. De kender reglerne og vil typisk gerne være behjælpelige med at arrangementet bliver en succes.